callahorn.se

Många som åker på utlandssemester vill ofta ha med sig sin hund. Det finns dock mycket att tänka på när man ska flyga med hund och en hel del regler. Det finns en del flygplatser som man kan resa ifrån men Arlanda flygplats är en av de populäraste. Med Arlanda Express kan man enkelt ta sig till Arlanda flygplats med sin hund och på så sätt underlätta sin resa. På Arlanda Express är det tillåtet att ha hunden antingen i koppel eller i bur. Detta gäller oavsett vad man har för djur. Det går att boka både enkelbiljetter, men också tur och retur så har man hemresan säkrad. Ett giltigt pass till hunden är obligatoriskt för att få flyga. Beroende på vart man ska åka finns det olika regler i respektive land och därför är det väldigt viktigt att ta reda på vad som gäller för det landet man ska åka till.

Hunden måste vaccineras

För att kontrollera om hunden är frisk och har alla vaccinationer är det bra om man besöker en veterinär innan man ska resa.
Veterinären kontrollerar om hunden är frisk och ger den de vaccinationer som krävs. De upprättar också ett så kallat vaccinationsintyg som måste tas med på resan. Veterinären kan också göra en snabb överblick för att se om hunden är stresstålig eller inte.