callahorn.se

Innan du får hem din valp kan det vara bra att förbereda lite. Du behöver lite utrustning och du behöver med all säkerhet plocka bort lite saker i valphöjd också. En liten valp är nyfiken och undersöker det mesta, och allt den hittar kan vara potentiella leksaker.

Förberedelser

Det är bra om du har en lugn plats som hunden kommer att få som sin egen, gärna med en bädd av något slag. Leksaker och tuggleksaker är väldigt bra till valpar med kliande tänder, och det kan vara bra att ha handlat hem koppel, halsband eller sele och ett foder som valpen äter.

Tänk på att plocka undan giftiga växter så inte valpen tuggar i sig något som är giftigt. Det finns mycket information om du söker på internet. En annan självklar sak är skor, sladdar och laddare till datorer och mobiler. Valpar älskar att tugga på laddsladdar. I tidningen Härliga Hund hittar du tips på hur du kan göra hemmamiljön säkrare för din lilla valp.

Valpar kan tugga i sig väldigt mycket så försök att hålla barnens leksaker och valpen åtskilda. Lego, hårsnoddar, plastfigurer och garn kan ställa till det i valpens mage och göra den allvarligt sjuk, så plocka undan allt farligt innan ni hämtar hem den.