callahorn.se

Att bo på landet med djur är ett heltidsjobb. Det finns så klart en hel del charm med det, men den som tror att bondelivet på landet är som att bo i ett lugnt paradis bör tänka om. Har man får är det ett heltidsjobb att hålla koll på dem så att de håller sig inom det begränsade området och inte blir uppätna av rovdjur. Det är där en hund kommer in i bilden.

Hunden – bondens bästa vän

Funderar du på att bli bonde och leva ett liv på landet istället för i stan? I så fall bör du göra dig beredd på att få hugga i på ett sätt som du inte är van vid. Att bo i stan innebär en helt annan typ av påfrestning än vad ett liv på landet gör. Stadslivet är i första hand en påfrestning för psyket med alla intryck, press och stress. Livet på landet är däremot nästan bara påfrestande fysiskt då man måste vara ute i ur och skur året om för att ta hand om djur.

För att enklare kunna sköta om sin gård kan en hund vara en bra kamrat, speciellt om man har boskapsdjur. Får och kor kan vara lite svåra att valla själv utan en hund, men en vallhund gör det jobbet betydligt lättare.

Skaffa rätt redskap till gården

Det är viktigt att skaffa rätt produkter för att göra livet på landet enklare. Det finns många produkter för lantbruk som gör skötseln av djur och jordbruk lättare att hantera. Bland annat gäller det att ha rätt maskiner som kan bereda marken ordentligt. Man kan köpa många begagnade jord- och skogsbruksmaskiner då de är dyra att köpa nya. Men maskiner är ett måste då det är näst intill omöjligt att klara sig utan dem i dagens moderna samhälle. Förutom stora maskiner är det även viktigt att ha bra hjälpmedel som en ordentlig skottkärra, spade, kratta med mera. På vintern är det viktigt att ha rätt redskap för att kunna skotta stora mängder snö, så en fyrhjuling med schaktblad kan vara bra att ha för en enkel snöröjning på gården.