callahorn.se

Det är mycket att hålla koll på när man ska skaffa hund och en hel del saker som måste införskaffas. Om man inte har haft hund eller andra djur innan kan det kännas lite överväldigande. En av de viktigaste sakerna att skaffa är en försäkring till hunden.

Varför är en försäkring bra?

En försäkring täcker kostnader för veterinärvård och mediciner som kan uppkomma om hunden blir sjuk eller skadad. Har man ingen försäkring får man stå för alla kostnader själv och de kan snabbt komma upp i väldigt stora summor. Om man inte har råd att betala kostnaderna, och det inte finns möjlighet att betala av dem, kan man bli tvungen att avliva sin älskade hund. En försäkring är alltså väldigt bra att ha.

Viktigt att ha koll på

Det finns ett par saker som är bra att ha koll på. Vissa försäkringsbolag väljer att inte försäkra äldre hundar. I vissa fall sänks också ersättningen när hunden blir äldre. Det är inte heller fel att kolla upp vilka sjukdomar och skador som täcks av försäkringen. Ibland kan till exempel tandsjukdomar vara något som inte ersätts.

Jämför försäkringar

Hos Kattförsakring.se kan man enkelt jämföra kattförsäkringar. Det finns liknande tjänster för hundförsäkring. Där fyller man i önskemål kring försäkringen och så får man upp olika alternativ. Det är lätt att se priset på försäkringen, vad den täcker och en hel del annat. På så sätt kan man alltid vara säker på att man får en försäkring som motsvarar de krav man har.

Att byta försäkringsbolag

När man ska byta bolag på sin hundförsäkring efter att ha jämfört olika alternativ kan man behöva skicka in ett veterinärintyg, särskilt om hunden är lite äldre. Under tiden man väntar på att det nya försäkringsbolaget ska godkänna intyget är det klok att behålla sin befintliga försäkring. Då vet man att hunden är skyddad under tiden.